Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 10,1 g
Fett: 7,9 g
Karbohydrat: 5,8 g
Energiinnhold
Fett: 52 E%
Protein: 31 E%
Karbohydrat: 18 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 561 kJ (134 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett227a7,9 g51%
KarbohydratMI01815,8 g17%
Kostfiber60a0 g0%
Protein227a10,1 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3314 g
Sukkerarter3311,9 g
Sukker, tilsatt3310,5 g
Sukker, fritt3310,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03252 900 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03222 900 µg-RE386 %
Betakaroten701G3 µg
Retinol227a2 900 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E227a1,6 mg-ATE13 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)227a0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)227a0,62 mg38 %
Vitamin B3 (niacin)227a4,4 mg
NiacinekvivalenterMI04216,2 mg30 %
Vitamin B6 (pyridoksin)227a0,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)227a315 µg98 %
Vitamin B12 (kobalamin)227a5,9 µg147 %
Vitamin C (askorbinsyre)227a47 mg44 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)227a34 mg2 %
Kalium (K)227a240 mg7 %
Natrium (Na)701G610 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)227a145 mg22 %
Magnesium (Mg)227a15 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)227a3,9 mg35 %
Kobber (Cu)227a0,11 mg12 %
Sink (Zn)227a1,1 mg7 %
Selen (Se)227a20 µg23 %
Jod (I)227a14 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1457Chicken
C0176Liver
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0191Meat added
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
227a
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Publisert rapport (2018): "Næringsstoffer og tungmetaller i kjøttpålegg", mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: