Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Karbohydrat: 11,5 g
Fett: 5,4 g
Protein: 5,3 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 39 E%
Karbohydrat: 38 E%
Protein: 18 E%
Kostfiber: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 512 kJ (122 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2095,4 g39%
KarbohydratMI018111,5 g38%
Kostfiber2093 g4%
Protein2095,3 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032544 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032274 µg-RE9 %
Betakaroten209360 µg
Retinol20914 µg
Vitamin D200,4 µg4 %
Vitamin E2090,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2090,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)1310,1 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2090,8 mg
NiacinekvivalenterMI04211,7 mg8 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2090,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)20911 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)2090,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)2091 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20978 mg6 %
Kalium (K)209183 mg5 %
Natrium (Na)209385 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)209119 mg18 %
Magnesium (Mg)20914 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2090,6 mg5 %
Kobber (Cu)2090,08 mg8 %
Sink (Zn)2090,8 mg5 %
Selen (Se)2092 µg2 %
Jod (I)3255 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0220Pasta dish (US CFR)
A0861Prepared food product (EUROFIR)
B1079Durum wheat
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0015Boiled and drained
G0020Simmered, poached or stewed
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0191Meat added
J0136Preserved by freezing
K0003No packing medium used
M0151Metal container
M0156Paperboard container
N0041Metal
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
131
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2006 eller tidligere versjon).
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: