Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 89 g
Karbohydrat: 5,3 g
Protein: 4 g
Fett: 1,1 g
Kostfiber: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 45 E%
Protein: 34 E%
Fett: 20 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 201 kJ (48 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a1,1 g20%
KarbohydratMI01815,3 g44%
Kostfiber114a0,3 g1%
Protein114a4 g33%
Alkohol500 g0%
VannMI014289 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032513 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032213 µg-RE1 %
Betakaroten112a5 µg
Retinol114a13 µg
Vitamin D114a0,4 µg4 %
Vitamin E114a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,05 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04211 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)114a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)114a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a117 mg10 %
Kalium (K)114a193 mg5 %
Natrium (Na)114a40 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a116 mg18 %
Magnesium (Mg)114a16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0,5 mg3 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a16 µg11 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0780Liquid milk (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0136Sugar or sugar syrup added
H0203Lactose converted
H0214Vitamin d added
H0231Chocolate or cocoa added
H0306Homogenized or emulsified
H0325Fat partially removed, less than 50% remaining
H0487Carrageenan added
J0123Sterilized by heat
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0146Paperboard container with plastic liner
M0213Box
M0237Plastic screw cap or lid
M0342Paperboard container, surface treated both sides
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0184Fortified claim or use
R0316Norway
Z0112Food industry prepared
Z0181Fat content < 1%

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: