Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 76 g
Protein: 19,5 g
Fett: 4,1 g
Energiinnhold
Protein: 69 E%
Fett: 31 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 483 kJ (115 kcal)
  • Spiselig del: 94 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3084,1 g31%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein30819,5 g68%
Alkohol500 g0%
VannMI014276 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032520 000 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032220 000 µg-RE2666 %
Betakaroten100 µg
Retinol30820 000 µg
Vitamin D400a0,1 µg1 %
Vitamin E400a0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3080,59 mg45 %
Vitamin B2 (riboflavin)3086,15 mg384 %
Vitamin B3 (niacin)30819,6 mg
NiacinekvivalenterMI042123,2 mg114 %
Vitamin B6 (pyridoksin)3080,62 mg34 %
Vitamin B9 (folat)400a220 µg68 %
Vitamin B12 (kobalamin)308128 µg3200 %
Vitamin C (askorbinsyre)30811 mg10 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)3086 mg0 %
Kalium (K)400a290 mg8 %
Natrium (Na)30869 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)400a435 mg67 %
Magnesium (Mg)400a20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)30817 mg154 %
Kobber (Cu)3087,2 mg800 %
Sink (Zn)3082,4 mg17 %
Selen (Se)30837 µg43 %
Jod (I)3253 µg2 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0796Offal (EUROFIR)
B1619Reindeer
C0176Liver
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
71
Beregnet ut fra prosentvist innhold av fett i lignende matvare.
73p
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
74p
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
209
Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
308
Blaker B. Næringsinnhold i kjøttvarer, blod og lever. Intern rapport. Landsforeningen for kosthold og helse. Oslo, 1991.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: