Leverpostei, ovnsbakt

Energi i 100 g

940 kJ (227 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 66 g
Fett: 18,1 g
Protein: 9,6 g
Karbohydrat: 5,7 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 71 E%
Protein: 17 E%
Karbohydrat: 10 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 940 kJ (227 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett701G18,1 g71%
KarbohydratMI01815,7 g10%
Kostfiber701G1 g0%
Protein701G9,6 g17%
Alkohol500 g0%
VannMI014266 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3313,7 g
Sukkerarter3312 g
Sukker, tilsatt701G0,9 g
Sukker, fritt3310,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 718 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 719 µg-RE495 %
Betakaroten701G6 µg
Retinol701G3 718 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E701G2,7 mg-ATE22 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)701G0,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)701G0,92 mg57 %
Vitamin B3 (niacin)701G4,4 mg
NiacinekvivalenterMI04216,2 mg30 %
Vitamin B6 (pyridoksin)701G0,15 mg8 %
Vitamin B9 (folat)701G235 µg73 %
Vitamin B12 (kobalamin)701G7,3 µg182 %
Vitamin C (askorbinsyre)701G43 mg40 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)701G12 mg1 %
Kalium (K)701G149 mg4 %
Natrium (Na)701G597 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)701G144 mg22 %
Magnesium (Mg)701G12 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G7,2 mg65 %
Kobber (Cu)701G0,31 mg34 %
Sink (Zn)701G2,8 mg20 %
Selen (Se)701G20 µg23 %
Jod (I)701G5 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1136Swine
C0176Liver
E0144Semisolid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0151Spice or herb added
H0184Milk added
H0191Meat added
H0262Animal fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: