Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 27,9 g
Vann: 26 g
Kostfiber: 24 g
Protein: 20,4 g
Fett: 2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 44 E%
Protein: 32 E%
Kostfiber: 18 E%
Fett: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 086 kJ (259 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6162 g6%
KarbohydratMI018127,9 g43%
Kostfiber420i24 g17%
Protein61620,4 g31%
Alkohol500 g0%
VannMI014226 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse61627 g
SukkerarterMI05120,9 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03254 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03227 µg-RE0 %
Betakaroten61645 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6160,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6160,3 mg23 %
Vitamin B2 (riboflavin)6160,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)6161,9 mg
NiacinekvivalenterMI04215,3 mg26 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6160,3 mg16 %
Vitamin B9 (folat)616129 µg40 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6161 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61660 mg5 %
Kalium (K)6161 100 mg32 %
Natrium (Na)6161 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)616445 mg69 %
Magnesium (Mg)616110 mg36 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6168,8 mg80 %
Kobber (Cu)6161,05 mg116 %
Sink (Zn)6164,5 mg32 %
Selen (Se)6169 µg10 %
Jod (I)6160 µg0 %

Klassifisering

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
420i
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 5.1. (2023). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
616
Jacobsen, J., Danielsen, M., Langwagen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i bælgfrukter. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: