Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 91 g
Karbohydrat: 4,4 g
Kostfiber: 4 g
Protein: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 60 E%
Kostfiber: 26 E%
Protein: 14 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 124 kJ (30 kcal)
  • Spiselig del: 93 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2350 g0%
KarbohydratMI01814,4 g60%
Kostfiber2354 g25%
Protein2351 g13%
Alkohol500 g0%
VannMI014291 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2350 g
Sukkerarter2354,4 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten2350 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2350,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2350,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)2350,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2350,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,2 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2350,13 mg7 %
Vitamin B9 (folat)23530 µg9 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2353 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23519 mg1 %
Kalium (K)235185 mg5 %
Natrium (Na)2351 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)23530 mg4 %
Magnesium (Mg)23510 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2350,2 mg1 %
Kobber (Cu)2350,04 mg4 %
Sink (Zn)2350,2 mg1 %
Selen (Se)2350 µg0 %
Jod (I)2350 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1300Onion
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
235
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2024. Næringsstoff- og tungmetallanalyser i grønnsaker. Internt notat.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: