Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 74,7 g
Vann: 14 g
Protein: 6,3 g
Kostfiber: 5 g
Fett: 0,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 88 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 437 kJ (339 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6120,6 g1%
KarbohydratMI018174,7 g88%
Kostfiber1415 g2%
Protein6126,3 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014214 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse33167,4 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO7,3 g
Sukker, tilsatt3314,9 g
Sukker, fritt33111,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten1410 µg
Retinol1410 µg
Vitamin D1410 µg0 %
Vitamin E1410 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)301,8 mg138 %
Vitamin B2 (riboflavin)302 mg125 %
Vitamin B3 (niacin)3025 mg
NiacinekvivalenterMI042126,1 mg128 %
Vitamin B6 (pyridoksin)302,5 mg138 %
Vitamin B9 (folat)30250 µg78 %
Vitamin B12 (kobalamin)301,3 µg32 %
Vitamin C (askorbinsyre)1410 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)61231 mg2 %
Kalium (K)612120 mg3 %
Natrium (Na)612232 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)612122 mg19 %
Magnesium (Mg)61232 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6123,6 mg32 %
Kobber (Cu)6120,23 mg25 %
Sink (Zn)6121,3 mg9 %
Selen (Se)6120 µg0 %
Jod (I)6120 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0258Breakfast cereal (US CFR)
A0816Breakfast cereal (EUROFIR)
B1322Rice
C0133Seed, skin present, germ present
E0104Whole and pieces
F0014Fully heat-treated
G0001Cooking method not known
H0138Water removed
H0158Sucrose added
H0163Vitamin added
H0168Fructose added
H0181Iron added
H0320Corn added
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0156Paperboard container
M0166Plastic bag or pouch
M0420Inner bag
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
141
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2021).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
612
Pastell, H., Kollander, B., Valsta, L., Järvinen, J. Are gluten-free products a healthier alternative? A pilot study on nutrients and heavy metals. Nordic Council of Ministers, 2021. Nettversjon, pub.norden.org
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: