Majones, ekte
Energi i 100 g
Per 100 g
2 900 kJ (705 kcal)
Mer majones:
2 900 kJ (705 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 116a | 0 g |
Sukkerarter | 116a | 2 g |
Sukker, tilsatt | 116a | 2 g |
Sukker, fritt | 331 | 2 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | MI0208 | 5 g |
Transfettsyrer | 116a | 0 g |
Enumettede fettsyrer | MI0210 | 47 g |
Flerumettede fettsyrer | MI0212 | 21 g |
Omega-3 | 116a | 5,9 g |
Omega-6 | 116a | 15,4 g |
Kolesterol | 116a | 41 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 116a | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 116a | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 116a | 3,8 g |
C18:0 (stearinsyre) | 116a | 1,4 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 116a | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 116a | 44,3 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 25 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 25 µg-RE | 3 % |
Betakaroten | 116a | 0 µg | |
Retinol | 116a | 25 µg | |
Vitamin D | 116a | 0,6 µg | 6 % |
Vitamin E | 116a | 23,1 mg-ATE | 192 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 116a | 0,02 mg | 1 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 116a | 0,06 mg | 3 % |
Vitamin B3 (niacin) | 116a | 0 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 0,2 mg | 0 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 116a | 0,01 mg | 0 % |
Vitamin B9 (folat) | 116a | 7 µg | 2 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 116a | 0,3 µg | 7 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 116a | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 116a | 7 mg | 0 % |
Kalium (K) | 116a | 7 mg | 0 % |
Natrium (Na) | 116a | 240 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,6 g | |
Fosfor (P) | 116a | 31 mg | 4 % |
Magnesium (Mg) | 116a | 1 mg | 0 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 116a | 0,3 mg | 2 % |
Kobber (Cu) | 116a | 0,01 mg | 1 % |
Sink (Zn) | 116a | 0,2 mg | 1 % |
Selen (Se) | 116a | 2 µg | 2 % |
Jod (I) | 116a | 3 µg | 2 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0276 | Dressing for food (US CFR) |
A0859 | Dressing, mayonnaise (EUROFIR) |
B1452 | Soybean |
C0190 | Fat or oil |
E0135 | Semiliquid with smooth consistency |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0146 | Starch added |
H0185 | Egg yolk added |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |