Makrell, august - desember, rå

Energi i 100 g

1 185 kJ (286 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Fett: 24 g
Protein: 17,5 g
Energiinnhold
Fett: 75 E%
Protein: 25 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 185 kJ (286 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett701G24 g74%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein701G17,5 g25%
Alkohol500 g0%
VannMI014259 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter701G0 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03259 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03229 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol701G9 µg
Vitamin D701G5,7 µg57 %
Vitamin E2160,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2160,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)2160,28 mg17 %
Vitamin B3 (niacin)2168,3 mg
NiacinekvivalenterMI042111,6 mg57 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2160,61 mg33 %
Vitamin B9 (folat)321b15 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)701G8,1 µg202 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)701G14 mg1 %
Kalium (K)701G344 mg10 %
Natrium (Na)701G45 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)701G206 mg32 %
Magnesium (Mg)701G25 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)701G0,8 mg7 %
Kobber (Cu)701G0,08 mg8 %
Sink (Zn)701G0,6 mg4 %
Selen (Se)701G54 µg63 %
Jod (I)701G22 µg15 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1790Atlantic mackerel
C0125Skeletal meat part, without bone or shell
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0185Fat content 15-30%

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: