Makrell i tomat, 60 % makrell, hermetisk, Stabburet

Energi i 100 g

981 kJ (237 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 63 g
Fett: 18,5 g
Protein: 11,5 g
Karbohydrat: 4,7 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 70 E%
Protein: 20 E%
Karbohydrat: 8 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 981 kJ (237 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett23318,5 g69%
KarbohydratMI01814,7 g8%
Kostfiber2333 g2%
Protein23311,5 g19%
Alkohol500 g0%
VannMI014263 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2330 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO4,7 g
Sukker, tilsatt3310,6 g
Sukker, fritt3310,6 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032585 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322154 µg-RE20 %
Betakaroten233830 µg
Retinol23316 µg
Vitamin D2337 µg70 %
Vitamin E2334,2 mg-ATE35 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2330,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)2330,26 mg16 %
Vitamin B3 (niacin)2335,2 mg
NiacinekvivalenterMI04217,3 mg35 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2330,57 mg31 %
Vitamin B9 (folat)23333 µg10 %
Vitamin B12 (kobalamin)2334,9 µg122 %
Vitamin C (askorbinsyre)2333 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)23322 mg1 %
Kalium (K)233580 mg17 %
Natrium (Na)233410 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)233150 mg23 %
Magnesium (Mg)23340 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2331 mg9 %
Kobber (Cu)2330,13 mg14 %
Sink (Zn)2330,8 mg5 %
Selen (Se)23324 µg28 %
Jod (I)2337 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1790Atlantic mackerel
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0122Divided or disintegrated
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0350Tomato added
J0123Sterilized by heat
K0037Packed in gravy or sauce, vegetable
M0151Metal container
M0194Can, bottle or jar
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared
Z0220Not drained

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
106c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
233
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2022. Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tran, %20pepperoni%20og%20t%C3%B8rket%20frukt%202022.pdf
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: