Makrell, kaldrøkt

Energi i 100 g

1 005 kJ (242 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 63 g
Fett: 18,8 g
Protein: 18,2 g
Energiinnhold
Fett: 69 E%
Protein: 31 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 005 kJ (242 kcal)
  • Spiselig del: 80 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett20718,8 g69%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein20718,2 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014263 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter500 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032521 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032221 µg-RE2 %
Betakaroten200 µg
Retinol20721 µg
Vitamin D2074 µg40 %
Vitamin E2070,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2070,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,4 mg25 %
Vitamin B3 (niacin)2074,7 mg
NiacinekvivalenterMI04218 mg39 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2070,28 mg15 %
Vitamin B9 (folat)2075 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)2078,8 µg220 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20727 mg2 %
Kalium (K)207104 mg3 %
Natrium (Na)2072 125 mg
Salt (NaCl)MI01205,3 g
Fosfor (P)207161 mg25 %
Magnesium (Mg)20719 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2070,4 mg3 %
Kobber (Cu)2070,06 mg6 %
Sink (Zn)2070,4 mg2 %
Selen (Se)20728 µg32 %
Jod (I)32520 µg14 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1790Atlantic mackerel
C0175Skeletal meat part
E0122Divided or disintegrated
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0106Preserved by smoking
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: