Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 40 g
Fett: 30,4 g
Protein: 28,8 g
Karbohydrat: 0,5 g
Energiinnhold
Fett: 69 E%
Protein: 30 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 622 kJ (391 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett510a30,4 g69%
KarbohydratMI01810,5 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein510a28,8 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014240 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)10
Vitamin A (RE)
BetakarotenMI0232
RetinolMI0232
Vitamin D510a0,3 µg3 %
Vitamin E510a0,6 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)510a0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)510a0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)MI0232
Niacinekvivalenter10
Vitamin B6 (pyridoksin)510a0,2 mg11 %
Vitamin B9 (folat)510a21 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)510a1,5 µg37 %
Vitamin C (askorbinsyre)510a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)510a765 mg66 %
Kalium (K)510a100 mg2 %
Natrium (Na)510a670 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)510a520 mg81 %
Magnesium (Mg)510a36 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)510a0,6 mg5 %
Kobber (Cu)MI0232
Sink (Zn)510a4 mg28 %
Selen (Se)510a2 µg2 %
Jod (I)510a34 µg24 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0311Hard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1183Sheep
C0245Curd
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0253Cured or aged
H0328Interior bacteria cured
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
510a
Spanish Food Composition Database. BEDCA v.2.1. Nettversjon, www.bedca.net
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: