Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 47 g
Fett: 44,5 g
Protein: 4,6 g
Karbohydrat: 4,3 g
Energiinnhold
Fett: 92 E%
Protein: 4 E%
Karbohydrat: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 798 kJ (436 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c44,5 g91%
KarbohydratMI01814,3 g4%
Kostfiber450c0 g0%
Protein450c4,6 g4%
Alkohol500 g0%
VannMI014247 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325394 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322411 µg-RE54 %
Betakaroten450c214 µg
Retinol450c376 µg
Vitamin D450c0,3 µg3 %
Vitamin E450c1,1 mg-ATE9 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04211,2 mg5 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)450c11 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c0,6 µg15 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c161 mg14 %
Kalium (K)450c137 mg4 %
Natrium (Na)450c70 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)450c116 mg18 %
Magnesium (Mg)450c11 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)60a0 mg0 %
Kobber (Cu)60a0 mg0 %
Sink (Zn)450c0,7 mg5 %
Selen (Se)450c2 µg2 %
Jod (I)32514 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0786Uncured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0123Cream or cream component
E0135Semiliquid with smooth consistency
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: