Matfløte, 18 % fett

Energi i 100 g

780 kJ (189 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Fett: 18 g
Karbohydrat: 3,7 g
Protein: 3 g
Energiinnhold
Fett: 85 E%
Karbohydrat: 8 E%
Protein: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 780 kJ (189 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a18 g85%
KarbohydratMI01813,7 g8%
Kostfiber114a0 g0%
Protein114a3 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325260 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322268 µg-RE35 %
Betakaroten112a106 µg
Retinol114a251 µg
Vitamin D114a0,1 µg1 %
Vitamin E114a0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,15 mg9 %
Vitamin B3 (niacin)114a0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,8 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)114a5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)114a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a104 mg9 %
Kalium (K)114a133 mg3 %
Natrium (Na)114a30 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)114a71 mg11 %
Magnesium (Mg)114a9 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0 mg0 %
Kobber (Cu)114a0 mg0 %
Sink (Zn)114a0,3 mg2 %
Selen (Se)114a2 µg2 %
Jod (I)114a14 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0148Milk or milk product (US CFR)
A0782Cream (EUROFIR)
B1201Cow
C0160Light cream
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
J0148Ultra pasteurized (UP) by heat
K0003No packing medium used
M0146Paperboard container with plastic liner
M0213Box
M0237Plastic screw cap or lid
M0342Paperboard container, surface treated both sides
N0017Polyethylene
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: