Mel, glutenfritt, Schär

Energi i 100 g

1 419 kJ (335 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 77,4 g
Vann: 15 g
Kostfiber: 5 g
Protein: 2,5 g
Fett: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 92 E%
Protein: 3 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 419 kJ (335 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett200,7 g1%
KarbohydratMI018177,4 g92%
Kostfiber2265 g2%
Protein2262,5 g2%
Alkohol500 g0%
VannMI014215 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse22673,9 g
Sukkerarter2263,5 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)10
Vitamin A (RE)
Betakaroten10
Retinol10
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2260,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2260,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)2260,04 mg2 %
Vitamin B3 (niacin)2260,5 mg
NiacinekvivalenterMI04210,9 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2260,04 mg2 %
Vitamin B9 (folat)22614 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2260 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)22612 mg1 %
Kalium (K)22697 mg2 %
Natrium (Na)226380 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)22656 mg8 %
Magnesium (Mg)22616 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2260,6 mg5 %
Kobber (Cu)2260,07 mg7 %
Sink (Zn)2260,4 mg2 %
Selen (Se)2262 µg2 %
Jod (I)2262 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0149Milled grain or starch product (US CFR)
A0813Cereal or cereal-like milling products and derivatives (EUROFIR)
B1232Corn
C0208Seed, skin removed, germ removed (ENDOSPERM)
E0106Finely ground
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0321Rice added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0120Paper bag, sack or pouch
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0174Gluten free claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
226
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Publisert rapport (2018): "Analyser av arsen, tungmetaller og næringsstoffer i risprodukter 2018". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tungmetaller%20og%20n%C3%A6ringsstoffer%20i%20risprodukter.pdf
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: