Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 41,6 g
Vann: 27 g
Fett: 20,2 g
Protein: 8,3 g
Kostfiber: 2 g
Energiinnhold
Fett: 46 E%
Karbohydrat: 44 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 616 kJ (386 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000220,2 g46%
KarbohydratMI018141,6 g43%
KostfiberMI00022 g0%
ProteinMI00028,3 g8%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014227 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000226,4 g
SukkerarterMI000215,2 g
Sukker, tilsattMI000212,2 g
Sukker, frittMI000212,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032523 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032223 µg-RE3 %
BetakarotenMI00024 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00020,4 µg4 %
Vitamin EMI00024,2 mg-ATE35 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,11 mg8 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,6 mg
NiacinekvivalenterMI00022,2 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000210 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,3 µg7 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000270 mg6 %
Kalium (K)MI0002187 mg5 %
Natrium (Na)MI0002350 mg
Salt (NaCl)MI01200,9 g
Fosfor (P)MI0002248 mg38 %
Magnesium (Mg)MI000233 mg11 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,4 mg12 %
Kobber (Cu)MI00020,2 mg22 %
Sink (Zn)MI00020,9 mg6 %
Selen (Se)MI00024 µg4 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0183Quick bread, sweetened (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1370Sugar beet
C0157White sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0150Color added
H0174Hydrogenated
H0186Egg added
H0231Chocolate or cocoa added
H0241Previously frozen
H0263Vegetable fat or oil added
H0351Chemical leavening agent added
J0100Preserved by adding chemicals
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: