Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 7,8 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 0,8 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 77 E%
Kostfiber: 9 E%
Protein: 8 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 168 kJ (40 kcal)
  • Spiselig del: 91 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6100,3 g6%
KarbohydratMI01817,8 g76%
Kostfiber6182 g9%
Protein6180,8 g7%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3310 g
SukkerarterMI05127,8 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032513 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032225 µg-RE3 %
Betakaroten420i150 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6180,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6180,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)6180 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6180,6 mg
NiacinekvivalenterMI04210,7 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6180 mg0 %
Vitamin B9 (folat)420i5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)420i3 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420i7 mg0 %
Kalium (K)618214 mg6 %
Natrium (Na)6180 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)420i24 mg3 %
Magnesium (Mg)6189 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6180,1 mg0 %
Kobber (Cu)6180,07 mg7 %
Sink (Zn)6180,1 mg0 %
Selen (Se)6180 µg0 %
Jod (I)6180 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1436Nectarine
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420i
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 5.1. (2023). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460e
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
610
Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, www.gov.uk
618
Jacobsen, J., Danielsen, M., Langwagen, M., Poulsen, A., Trolle, E. Næringsstofindhold i frugter. DTU Fødevareinstitutet, 2023. Nettversjon, www.food.dtu.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI0512
Sugar calculated as the sum of individual mono- and disaccharides (SUGAR[g] = ARAS[g] + FRUS[g] + GALS[g] + GLUS[g] + MANS[g] + RIBS[g] + XYLS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g] + TRES[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: