Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 92 g
Kostfiber: 3 g
Karbohydrat: 3 g
Protein: 1,9 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 44 E%
Protein: 28 E%
Kostfiber: 21 E%
Fett: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 116 kJ (28 kcal)
  • Spiselig del: 86 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,2 g6%
KarbohydratMI01813 g44%
Kostfiber460g3 g20%
Protein460g1,9 g28%
Alkohol500 g0%
VannMI014292 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032535 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032269 µg-RE9 %
Betakaroten460g416 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460g0,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,2 mg15 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)460g1 mg
NiacinekvivalenterMI04211,3 mg6 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,22 mg12 %
Vitamin B9 (folat)460g60 µg18 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g23 mg21 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g82 mg7 %
Kalium (K)460g299 mg8 %
Natrium (Na)460g7 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)460g61 mg9 %
Magnesium (Mg)460g57 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g0,6 mg5 %
Kobber (Cu)460g0,11 mg12 %
Sink (Zn)460g0,6 mg4 %
Selen (Se)460g1 µg1 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0831Pulse or pulse product (EUROFIR)
B1241Okra
C0167Fruit
E0150Whole, natural shape
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: