Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 83 g
Fett: 13,1 g
Kostfiber: 3 g
Karbohydrat: 1,1 g
Protein: 0,6 g
Energiinnhold
Fett: 90 E%
Kostfiber: 4 E%
Karbohydrat: 3 E%
Protein: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 535 kJ (130 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400f13,1 g90%
Karbohydrat201,1 g3%
Kostfiber400f3 g4%
Protein400f0,6 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014283 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032520 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032240 µg-RE5 %
Betakaroten400f243 µg
Retinol400f0 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400f4,4 mg-ATE36 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400f0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400f0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400f0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,2 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400f0,02 mg1 %
Vitamin B9 (folat)400f1 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)400f4 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400f102 mg8 %
Kalium (K)400f47 mg1 %
Natrium (Na)400f1 360 mg
Salt (NaCl)MI01203,4 g
Fosfor (P)400f5 mg0 %
Magnesium (Mg)400f15 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400f0,2 mg1 %
Kobber (Cu)6060,1 mg11 %
Sink (Zn)400f0,1 mg0 %
Selen (Se)400f0 µg0 %
Jod (I)3255 µg3 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0827Vegetable product (EUROFIR)
B1169Green olive
C0139Fruit, peel present, core, pit or seed removed
E0150Whole, natural shape
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0200Acidified
H0212Vegetable added
H0300Acetic acid fermented
J0104Preserved by fermentation
K0004Packing medium, other
M0130Glass container
M0194Can, bottle or jar
N0040Glass
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400f
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17.
606
Öhrvik, V., Engman, J., Grönholm, R., Staffas, A., Strandler, HS, . von Malmborg, A. Grönsaker, svamp och frukt - analys av näringsämnen. [Rapport 3-2016]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: