Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 73 g
Protein: 20,1 g
Fett: 6,9 g
Energiinnhold
Protein: 57 E%
Fett: 43 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 597 kJ (142 kcal)
  • Spiselig del: 90 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00026,9 g42%
KarbohydratMI01810 g0%
KostfiberMI00020 g0%
ProteinMI000220,1 g57%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014273 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032523 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032223 µg-RE3 %
BetakarotenMI00020 µg
RetinolMI000223 µg
Vitamin DMI00028,2 µg82 %
Vitamin EMI00020,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,16 mg12 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,17 mg10 %
Vitamin B3 (niacin)MI00026,2 mg
NiacinekvivalenterMI00029,9 mg48 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,53 mg29 %
Vitamin B9 (folat)MI00027 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00025,1 µg127 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000215 mg1 %
Kalium (K)MI0002430 mg12 %
Natrium (Na)MI000252 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)MI0002260 mg40 %
Magnesium (Mg)MI000229 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,8 mg7 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,5 mg3 %
Selen (Se)MI000225 µg29 %
Jod (I)MI000214 µg10 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1258Trout
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0133Divided into halves, quarters or segments
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0106Preserved by smoking
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: