Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 77 g
Protein: 20 g
Fett: 3,3 g
Energiinnhold
Protein: 74 E%
Fett: 26 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 462 kJ (110 kcal)
  • Spiselig del: 55 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3013,3 g26%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein30120 g73%
Alkohol500 g0%
VannMI014277 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032512 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032212 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol420a12 µg
Vitamin D400a9 µg90 %
Vitamin E420a0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)3010,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)3010,21 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)3015,2 mg
NiacinekvivalenterMI04218,9 mg43 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420a0,54 mg30 %
Vitamin B9 (folat)209 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)420a5 µg125 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)30120 mg1 %
Kalium (K)420a414 mg12 %
Natrium (Na)420a53 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)301290 mg45 %
Magnesium (Mg)420a30 mg10 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3011,2 mg10 %
Kobber (Cu)420a0,04 mg4 %
Sink (Zn)420a0,4 mg2 %
Selen (Se)420a19 µg22 %
Jod (I)32520 µg14 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0802Fish or related organism (EUROFIR)
B1479Brown trout
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0153Wild or gathered

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
70
Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". www.mattilsynet.no
301
Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05.
420a
Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: