Pak-choi, bok choy, kål, rå

Energi i 100 g

78 kJ (19 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 95 g
Karbohydrat: 2,2 g
Protein: 1,5 g
Kostfiber: 1 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 48 E%
Protein: 33 E%
Kostfiber: 10 E%
Fett: 9 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 78 kJ (19 kcal)
  • Spiselig del: 88 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460g0,2 g9%
KarbohydratMI01812,2 g47%
Kostfiber460g1 g10%
Protein460g1,5 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014295 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325223 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322446 µg-RE59 %
Betakaroten460g2 681 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E460g0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460g0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)460g0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)460g0,5 mg
NiacinekvivalenterMI04210,8 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460g0,19 mg10 %
Vitamin B9 (folat)460g66 µg20 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)460g45 mg42 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460g105 mg9 %
Kalium (K)460g252 mg7 %
Natrium (Na)460g65 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)460g37 mg5 %
Magnesium (Mg)460g19 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460g0,8 mg7 %
Kobber (Cu)460g0,02 mg2 %
Sink (Zn)460g0,2 mg1 %
Selen (Se)460g1 µg1 %
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B2077Bok choy
C0151Head (PLANT)
E0150Whole, natural shape
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: