Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 50 g
Protein: 26 g
Fett: 24,5 g
Energiinnhold
Fett: 67 E%
Protein: 33 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 348 kJ (325 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450d24,5 g67%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber450d0 g0%
Protein450d26 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014250 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322253 µg-RE33 %
Betakaroten450d34 µg
Retinol450d248 µg
Vitamin D10
Vitamin E450d0,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)10
Vitamin B2 (riboflavin)450d0,2 mg12 %
Vitamin B3 (niacin)450d0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04216,2 mg30 %
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)450d25 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)10
Vitamin C (askorbinsyre)450d0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d537 mg46 %
Kalium (K)450d69 mg2 %
Natrium (Na)450d19 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d383 mg59 %
Magnesium (Mg)450d23 mg7 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0 mg0 %
Kobber (Cu)450d0 mg0 %
Sink (Zn)450d3,2 mg22 %
Selen (Se)10
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0786Uncured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0131Preserved by chilling
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: