Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Fett: 67,8 g
Protein: 14,2 g
Kostfiber: 14 g
Vann: 3 g
Karbohydrat: 1,8 g
Energiinnhold
Fett: 87 E%
Protein: 8 E%
Kostfiber: 4 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 890 kJ (702 kcal)
  • Spiselig del: 51 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett61467,8 g86%
KarbohydratMI01811,8 g1%
Kostfiber61414 g3%
Protein61414,2 g8%
Alkohol500 g0%
VannMI01423 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse6140 g
Sukkerarter6141,8 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten6145 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E6146,1 mg-ATE50 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6140,73 mg56 %
Vitamin B2 (riboflavin)6140 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)6140,5 mg
NiacinekvivalenterMI04212,9 mg14 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6140,33 mg18 %
Vitamin B9 (folat)6145 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)6140 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)614176 mg15 %
Kalium (K)614623 mg18 %
Natrium (Na)6140 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)614723 mg112 %
Magnesium (Mg)614400 mg133 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6142,4 mg21 %
Kobber (Cu)6141,75 mg194 %
Sink (Zn)6143,8 mg27 %
Selen (Se)614225 µg264 %
Jod (I)6140 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0260Nut or nut product (US CFR)
A0823Nut, seed or kernel (EUROFIR)
B1463Brazil nut
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
J0116Dehydrated or dried
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
614
Axelsson, C., Sipinen, JP. Nötter, frön och gryn 2018 - analys av näringsämnen. Livsmedelsverket, Uppsala, 2018. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: