Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Protein: 36,2 g
Vann: 33 g
Fett: 29,7 g
Karbohydrat: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 64 E%
Protein: 36 E%
Karbohydrat: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 730 kJ (416 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450c29,7 g63%
KarbohydratMI01810,9 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein450c36,2 g35%
Alkohol500 g0%
VannMI014233 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325390 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322409 µg-RE54 %
Betakaroten450c233 µg
Retinol450c371 µg
Vitamin D450c0,3 µg3 %
Vitamin E450c0,8 mg-ATE6 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450c0,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)450c0,32 mg20 %
Vitamin B3 (niacin)450c0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04218,5 mg41 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450c0,11 mg6 %
Vitamin B9 (folat)450c12 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)450c3,3 µg82 %
Vitamin C (askorbinsyre)60a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450c1 025 mg89 %
Kalium (K)450c152 mg4 %
Natrium (Na)450c660 mg
Salt (NaCl)MI01201,7 g
Fosfor (P)450c680 mg106 %
Magnesium (Mg)450c41 mg13 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450c0,8 mg7 %
Kobber (Cu)450c0,84 mg93 %
Sink (Zn)450c5,1 mg36 %
Selen (Se)450c12 µg14 %
Jod (I)32572 µg51 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0311Hard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0117Medium ground
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0107Lactic acid-other agent fermented
H0138Water removed
H0253Cured or aged
J0104Preserved by fermentation
J0116Dehydrated or dried
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: