Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 10,7 g
Protein: 0,8 g
Fett: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 91 E%
Protein: 7 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 199 kJ (47 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450d0,1 g1%
KarbohydratMI018110,7 g91%
Kostfiber450d0 g0%
Protein450d0,8 g6%
Alkohol500 g0%
VannMI014288 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450d0 g
Sukkerarter450d10,7 g
Sukker, tilsatt701G9,9 g
Sukker, fritt3319,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032532 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032264 µg-RE8 %
Betakaroten450d385 µg
Retinol450d0 µg
Vitamin D450d0 µg0 %
Vitamin EMI02320 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450d0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450d0,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)450d0,7 mg
NiacinekvivalenterMI04210,8 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI02320,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI023214 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d21 mg20 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d7 mg0 %
Kalium (K)450d200 mg5 %
Natrium (Na)450d19 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d21 mg3 %
Magnesium (Mg)450d29 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI02320,09 mg10 %
Sink (Zn)450d0,8 mg5 %
Selen (Se)MI02320 µg0 %
Jod (I)MI02321 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1634Passion fruit
C0230Fruit, peel removed, core, pit or seed present
E0130Liquid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: