Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60 g
Vann: 38 g
Fett: 1,6 g
Protein: 0,7 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 93 E%
Fett: 5 E%
Protein: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 091 kJ (257 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett104d1,6 g5%
KarbohydratMI018160 g93%
Kostfiber500 g0%
Protein104d0,7 g1%
Alkohol500 g0%
VannMI014238 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse3313,1 g
SukkerarterMI_SUGAR_NO56,9 g
Sukker, tilsatt33156,9 g
Sukker, fritt33156,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten450a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D701G0 µg0 %
Vitamin E450a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)450a0 mg
NiacinekvivalenterMI04210,1 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450a0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)450a0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a28 mg2 %
Kalium (K)450a28 mg0 %
Natrium (Na)450a33 mg
Salt (NaCl)MI01200,1 g
Fosfor (P)450a4 mg0 %
Magnesium (Mg)450a6 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a0,4 mg3 %
Kobber (Cu)450a0,04 mg4 %
Sink (Zn)60a0 mg0 %
Selen (Se)60a0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0204Candy (US CFR)
A0838Non-chocolate confectionery or other sugar product (EUROFIR)
B1012Sugar-producing plant
C0157White sugar
E0147Whole, shape achieved by forming
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0117Flavoring or taste ingredient added
H0150Color added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
73l
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
74l
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 215: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
104d
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
215
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2007-2008. Transfett. Publisert rapport (2013); «Transfettsyrer i importerte oljer, vegetabilsk fett, kavring, kjeks og tillagede produkter». www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: