Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 38 g
Fett: 35 g
Protein: 24 g
Karbohydrat: 2,6 g
Energiinnhold
Fett: 74 E%
Protein: 23 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 747 kJ (421 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett23335 g74%
KarbohydratMI01812,6 g2%
Kostfiber500 g0%
Protein23324 g23%
Alkohol500 g0%
VannMI014238 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse1281,4 g
Sukkerarter1281,2 g
Sukker, tilsatt961,2 g
Sukker, fritt3311,2 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032514 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032214 µg-RE1 %
Betakaroten500 µg
Retinol23314 µg
Vitamin D2330 µg0 %
Vitamin E2331,5 mg-ATE12 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2330,51 mg39 %
Vitamin B2 (riboflavin)2330,31 mg19 %
Vitamin B3 (niacin)2337,4 mg
NiacinekvivalenterMI042111,8 mg58 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2330,43 mg23 %
Vitamin B9 (folat)2335 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)2330,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)233270 mg23 %
Kalium (K)233230 mg6 %
Natrium (Na)233500 mg
Salt (NaCl)MI01201,3 g
Fosfor (P)233240 mg37 %
Magnesium (Mg)23326 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2331,8 mg16 %
Kobber (Cu)2330,11 mg12 %
Sink (Zn)2332,4 mg17 %
Selen (Se)23322 µg25 %
Jod (I)2330 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0105Whole, shape achieved by forming, thickness 1 5-7 cm
F0018Partially heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0138Water removed
H0151Spice or herb added
H0172Smoked or smoke-flavored
H0253Cured or aged
H0262Animal fat or oil added
J0116Dehydrated or dried
J0120Preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
128
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2022
233
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2022. Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tran, %20pepperoni%20og%20t%C3%B8rket%20frukt%202022.pdf
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0208
Fatty acids, saturated, calculated as the sum of individual fatty acids, excluding branched chain isomers (FASAT[g] = F4:0[g] + F5:0[g] + F6:0[g] + F7:0[g] + F8:0[g] + F9:0[g] + F10:0[g] + F11:0[g] + F12:0[g] + F13:0[g] + F14:0[g] + F15:0[g] + F16:0[g] + F17:0[g] + F18:0[g] + F18:0DO[g] + F19:0[g] + F20:0[g] + F21:0[g] + F22:0[g] + F23:0[g] + F24:0[g] + F25:0[g] + F26:0[g])
MI0210
Fatty acids, monounsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, cis isomers only (FAMSCIS[g] =F10:1CIS[g] +F12:1CIS[g] +F14:1CIS[g] + F15:1CN8[g] + F16:1CIS[g] + F17:1CIS[g] + F18:1CIS[g] + F20:1CIS[g] + F22:1CIS[g] + F24:1CIS[g])
MI0212
Fatty acids, polyunsaturated, calculated as sum of individual fatty acids, all-cis isomers only (FAPUCIS[g] = F16:2CN4[g] + F16:3CN3[g] + F18:2CN6[g] + F18:2CN9[g] + F18:3CN3[g] + F18:3CN6[g] + F18:4CN3[g] + F20:2CN6[g] + F20:3CN3[g] + F20:3CN6[g] + F20:3CN9[g] + F20:4CN3[g] + F20:4CN6[g] + F20:5CN3[g] + F22:2CN3[g] + F22:2CN6[g] + F22:4CN6[g] + F22:5CN3[g] + F22:5CN6[g] + F22:6CN3[g] + F24:2CN6[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: