Persille, tørket
Energi i 100 g
Per 100 g
1 275 kJ (305 kcal)
Mer persille:
1 275 kJ (305 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 331 | 16,6 g |
Sukkerarter | MI_SUGAR_NO | 7,3 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Sukker, fritt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 460f | 1,4 g |
Transfettsyrer | 50 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 460f | 0,8 g |
Flerumettede fettsyrer | 460f | 3,1 g |
Omega-3 | 73f | 1,9 g |
Omega-6 | 74f | 1,3 g |
Kolesterol | 50 | 0 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 460g | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 460g | 0 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 460g | 1,2 g |
C18:0 (stearinsyre) | 460g | 0,1 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 460g | 0 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 460g | 0,8 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 96 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 192 µg-RE | 25 % |
Betakaroten | 460f | 1 152 µg | |
Retinol | 50 | 0 µg | |
Vitamin D | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 460f | 9 mg-ATE | 75 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 460f | 0,2 mg | 15 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 460f | 2,38 mg | 148 % |
Vitamin B3 (niacin) | 460f | 9,9 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 14,3 mg | 70 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 460f | 0,9 mg | 50 % |
Vitamin B9 (folat) | 460f | 180 µg | 56 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 50 | 0 µg | 0 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 460f | 125 mg | 119 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 460f | 1 140 mg | 99 % |
Kalium (K) | 460f | 2 683 mg | 78 % |
Natrium (Na) | 460f | 452 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 1,1 g | |
Fosfor (P) | 460f | 436 mg | 68 % |
Magnesium (Mg) | 460f | 400 mg | 133 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 460f | 22 mg | 200 % |
Kobber (Cu) | 460f | 0,78 mg | 86 % |
Sink (Zn) | 460f | 5,4 mg | 38 % |
Selen (Se) | 460f | 14 µg | 16 % |
Jod (I) | 325 | 6 µg | 4 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0113 | Spice or herb (US CFR) |
A0857 | Herb or spice (EUROFIR) |
B1550 | Parsley |
C0200 | Leaf |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0001 | Preservation method not known |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |