Plantebasert produkt, med samme bruksområde som ost

Energi i 100 g

1 149 kJ (277 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 56 g
Fett: 21,5 g
Karbohydrat: 19,6 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 69 E%
Karbohydrat: 29 E%
Kostfiber: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 149 kJ (277 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett23321,5 g69%
KarbohydratMI018119,6 g28%
Kostfiber2333 g2%
Protein2330 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014256 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse23317,7 g
Sukkerarter961,9 g
Sukker, tilsatt961,9 g
Sukker, fritt3311,9 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032549 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032297 µg-RE12 %
Betakaroten233586 µg
Retinol2330 µg
Vitamin D2331 µg10 %
Vitamin E2330,9 mg-ATE7 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2330,08 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)2330,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)2330 mg
NiacinekvivalenterMI04210 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2330,01 mg0 %
Vitamin B9 (folat)2332 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)2331,6 µg40 %
Vitamin C (askorbinsyre)2330 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)233194 mg16 %
Kalium (K)23346 mg1 %
Natrium (Na)233865 mg
Salt (NaCl)MI01202,2 g
Fosfor (P)233113 mg17 %
Magnesium (Mg)2333 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2330,1 mg0 %
Kobber (Cu)2330 mg0 %
Sink (Zn)2330 mg0 %
Selen (Se)2330 µg0 %
Jod (I)2330 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0147Milk or milk product analog (US CFR)
A0788Immitation milk products (EUROFIR)
B1016Starch-producing plant
C0228Extract, concentrate or isolate of plant or animal
E0151Solid
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0263Vegetable fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0172Plastic container
M0197Bag, sack or pouch
N0036Plastic
P0024Human consumer, no age specification
P0199Vegan/vegetarian or suitability for vegan/vegetarian claim or use
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
96
Verdien er beregnet fra andre verdier for samme matvare
233
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2022. Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt. Publisert rapport (2022): "Analyse av næringsstoffer og uønskede stoffer i vegan- og fiskepålegg, tran, pepperoni og tørket frukt". mattilsynet-xp7prod.enonic.cloud %20tran, %20pepperoni%20og%20t%C3%B8rket%20frukt%202022.pdf
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: