Potet- og purreløksuppe, hjemmelaget

Energi i 100 g

270 kJ (65 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 88 g
Karbohydrat: 6,1 g
Fett: 3,6 g
Protein: 1,5 g
Kostfiber: 0,9 g
Energiinnhold
Fett: 49 E%
Karbohydrat: 38 E%
Protein: 9 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 270 kJ (65 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00023,6 g49%
KarbohydratMI01816,1 g38%
KostfiberMI00020,9 g2%
ProteinMI00021,5 g9%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014288 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032535 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032240 µg-RE5 %
BetakarotenMI000263 µg
RetinolMI000230 µg
Vitamin DMI00020,1 µg1 %
Vitamin EMI00020,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
NiacinekvivalenterMI00020,9 mg4 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000211 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,1 µg2 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00024 mg3 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000233 mg2 %
Kalium (K)MI0002189 mg5 %
Natrium (Na)MI0002314 mg
Salt (NaCl)MI01200,8 g
Fosfor (P)MI000240 mg6 %
Magnesium (Mg)MI000213 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,3 mg2 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00027 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0180Soup, thick (US CFR)
A0865Soup (EUROFIR)
B1218Potato
C0308Tuber
E0138Liquid, high viscosity, with solid pieces
F0014Fully heat-treated
G0018Boiled and undrained
H0151Spice or herb added
H0212Vegetable added
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0109Home prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: