Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 63 g
Fett: 18 g
Kostfiber: 14 g
Protein: 4 g
Vann: 1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 56 E%
Fett: 35 E%
Kostfiber: 6 E%
Protein: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 917 kJ (458 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2018 g34%
KarbohydratMI018163 g55%
Kostfiber2014 g5%
Protein204 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI01421 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse10
Sukkerarter201,5 g
Sukker, tilsatt200 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E200,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)200,1 mg7 %
Vitamin B2 (riboflavin)200,05 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)204 mg
NiacinekvivalenterMI04214,7 mg23 %
Vitamin B6 (pyridoksin)200,22 mg12 %
Vitamin B9 (folat)2020 µg6 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)2010 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)2040 mg3 %
Kalium (K)201 120 mg32 %
Natrium (Na)20600 mg
Salt (NaCl)MI01201,5 g
Fosfor (P)20155 mg24 %
Magnesium (Mg)2059 mg19 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)201,5 mg13 %
Kobber (Cu)200,22 mg24 %
Sink (Zn)200,8 mg5 %
Selen (Se)400e1 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0100Divided into pieces, thickness <0 3 cm
F0014Fully heat-treated
G0029Deep-fried
H0138Water removed
H0221Fat or oil added
H0324Fat partially removed, 50% or more remaining
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
P0040Reduced fat food
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
221b
Beregnet gjennomsnitt fra referanse 221a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2014-2015. Chips og salte nøtter. Publisert rapport (2015); "Næringsstoff- og tungmetallanalyser av chips og salte nøtter". www.mattilsynet.no
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: