Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 60 g
Fett: 25,1 g
Vann: 7 g
Protein: 4,6 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 50 E%
Fett: 45 E%
Protein: 4 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 2 051 kJ (490 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420c25,1 g45%
KarbohydratMI018160 g49%
Kostfiber420c3 g1%
Protein420c4,6 g3%
Alkohol500 g0%
VannMI01427 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse2060 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt200 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten200 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E200,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420c0,25 mg19 %
Vitamin B2 (riboflavin)420c0,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)420c2,8 mg
NiacinekvivalenterMI04213,6 mg17 %
Vitamin B6 (pyridoksin)420c0,33 mg18 %
Vitamin B9 (folat)420c69 µg21 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10010 mg9 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420c31 mg2 %
Kalium (K)420c630 mg18 %
Natrium (Na)1221 320 mg
Salt (NaCl)MI01203,3 g
Fosfor (P)420c129 mg20 %
Magnesium (Mg)420c36 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420c1,4 mg12 %
Kobber (Cu)420c0,18 mg20 %
Sink (Zn)420c0,7 mg5 %
Selen (Se)420c1 µg1 %
Jod (I)3252 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0228Snack food (US CFR)
A0868Savoury snack (EUROFIR)
B1218Potato
C0240Root, tuber or bulb, without peel
E0140Whole, shape achieved by forming, thickness 0 3-1 5 cm
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0146Starch added
H0151Spice or herb added
H0263Vegetable fat or oil added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0197Bag, sack or pouch
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
122
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2015.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015).
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: