Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 59 g
Protein: 40 g
Fett: 1 g
Energiinnhold
Protein: 95 E%
Fett: 5 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 717 kJ (169 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett114a1 g5%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein114a40 g94%
Alkohol500 g0%
VannMI014259 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032510 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032210 µg-RE1 %
Betakaroten114a6 µg
Retinol114a9 µg
Vitamin D112a0 µg0 %
Vitamin E114a0 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)114a0,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)114a0,89 mg55 %
Vitamin B3 (niacin)114a2,9 mg
NiacinekvivalenterMI042112,2 mg60 %
Vitamin B6 (pyridoksin)114a0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)114a26 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)114a0,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)112a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)114a180 mg15 %
Kalium (K)114a117 mg3 %
Natrium (Na)114a900 mg
Salt (NaCl)MI01202,3 g
Fosfor (P)114a630 mg98 %
Magnesium (Mg)114a16 mg5 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)114a0,3 mg2 %
Kobber (Cu)114a0,1 mg11 %
Sink (Zn)114a3,4 mg24 %
Selen (Se)114a24 µg28 %
Jod (I)114a42 µg30 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0235Milk
E0134Semisolid with solid pieces
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0151Spice or herb added
H0289Cured or aged 2 weeks to 1 month
H0298Clotting enzyme added
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
J0135Pasteurized by heat
J0151Ingredient preserved by heat treatment
K0003No packing medium used
M0188Plastic container, rigid or semirigid, aluminum lid
M0213Box
N0021Polypropylene
N0024Coating enamel
P0024Human consumer, no age specification
R0316Norway
Z0112Food industry prepared

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
112a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2019, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
114a
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2021, uspesifisert grunnlag/kontrollert verdi.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: