Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 93 g
Karbohydrat: 2,9 g
Kostfiber: 2 g
Protein: 1,3 g
Fett: 0,2 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 52 E%
Protein: 23 E%
Kostfiber: 17 E%
Fett: 8 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 95 kJ (23 kcal)
  • Spiselig del: 83 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,2 g7%
KarbohydratMI00022,9 g52%
KostfiberMI00022 g16%
ProteinMI00021,3 g23%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014293 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032527 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032253 µg-RE7 %
BetakarotenMI0002323 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,03 mg2 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,3 mg
NiacinekvivalenterMI00020,7 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,14 mg7 %
Vitamin B9 (folat)MI000238 µg11 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00029 mg8 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000244 mg3 %
Kalium (K)MI0002140 mg4 %
Natrium (Na)MI00022 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI000233 mg5 %
Magnesium (Mg)MI00027 mg2 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,5 mg4 %
Kobber (Cu)MI00020,04 mg4 %
Sink (Zn)MI00020,2 mg1 %
Selen (Se)MI00020 µg0 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0152Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826Vegetable (EXCLUDING POTATO) (EUROFIR)
B1308Leek
C0100Root, tuber or bulb, with part of top
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0015Boiled and drained
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: