Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 46 g
Fett: 27,9 g
Protein: 26,4 g
Energiinnhold
Fett: 70 E%
Protein: 30 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 481 kJ (357 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett480a27,9 g69%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein480a26,4 g30%
Alkohol500 g0%
VannMI014246 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325263 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322271 µg-RE36 %
Betakaroten480a100 µg
Retinol480a255 µg
Vitamin D480a0,2 µg2 %
Vitamin E480a0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)480a0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)480a0,22 mg13 %
Vitamin B3 (niacin)480a0,2 mg
NiacinekvivalenterMI04216,4 mg31 %
Vitamin B6 (pyridoksin)480a0,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)480a49 µg15 %
Vitamin B12 (kobalamin)480a1,4 µg35 %
Vitamin C (askorbinsyre)480a0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)480a671 mg58 %
Kalium (K)480a70 mg2 %
Natrium (Na)480a728 mg
Salt (NaCl)MI01201,8 g
Fosfor (P)480a492 mg76 %
Magnesium (Mg)480a27 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)480a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)430a0,06 mg6 %
Sink (Zn)480a3,9 mg27 %
Selen (Se)430a8 µg9 %
Jod (I)32527 µg19 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0312Semihard cheese (CODEX)
A0785Cured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0245Curd
E0147Whole, shape achieved by forming
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0298Clotting enzyme added
H0327Surface bacteria cured
H0328Interior bacteria cured
J0104Preserved by fermentation
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
430a
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2012.
480a
Swiss Federal Office of Public Health. Swiss Food Composition Database. Versjon 5.0. (2013). Nettversjon, http://www.naehrwertdaten.ch
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: