Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 81 g
Karbohydrat: 16,3 g
Kostfiber: 1 g
Protein: 1 g
Fett: 0,4 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 87 E%
Protein: 5 E%
Fett: 5 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 319 kJ (75 kcal)
  • Spiselig del:  %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450a0,4 g4%
KarbohydratMI018116,3 g87%
Kostfiber301 g2%
Protein450a1 g5%
Alkohol500 g0%
VannMI014281 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten450a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E10
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450a0,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)450a0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)450a0,6 mg
NiacinekvivalenterMI04210,8 mg3 %
Vitamin B6 (pyridoksin)10
Vitamin B9 (folat)10
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450a78 mg74 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450a14 mg1 %
Kalium (K)450a100 mg2 %
Natrium (Na)450a1 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450a15 mg2 %
Magnesium (Mg)450a10 mg3 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450a0,1 mg0 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)450a0,6 mg4 %
Selen (Se)10
Jod (I)10

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0143Fruit or fruit product (US CFR)
A0833Fruit or fruit product (EUROFIR)
B1629Rambutan
C0167Fruit
E0150Whole, natural shape
F0001Extent of heat treatment not known
G0001Cooking method not known
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: