Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 72 g
Protein: 24,7 g
Fett: 3 g
Energiinnhold
Protein: 79 E%
Fett: 21 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 528 kJ (125 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett6033 g20%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein60324,7 g79%
Alkohol500 g0%
VannMI014272 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03253 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten400c0 µg
Retinol6033 µg
Vitamin D6030 µg0 %
Vitamin E6030,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)6030,32 mg24 %
Vitamin B2 (riboflavin)6030,79 mg49 %
Vitamin B3 (niacin)6038,4 mg
NiacinekvivalenterMI042112,9 mg63 %
Vitamin B6 (pyridoksin)6030,44 mg24 %
Vitamin B9 (folat)701G5 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)6033,4 µg85 %
Vitamin C (askorbinsyre)400c0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)6039 mg0 %
Kalium (K)603370 mg10 %
Natrium (Na)6031 150 mg
Salt (NaCl)MI01202,9 g
Fosfor (P)603260 mg40 %
Magnesium (Mg)60327 mg9 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)6034,4 mg40 %
Kobber (Cu)6030,28 mg31 %
Sink (Zn)6034,4 mg31 %
Selen (Se)60322 µg25 %
Jod (I)6036 µg4 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0150Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR)
A0794Red meat (EUROFIR)
B1619Reindeer
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
J0106Preserved by smoking
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
322
Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
400k
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2023-06-13. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
603
Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, www.livsmedelsverket.se
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: