Reinsdyr, kjøtt, røkt
Energi i 100 g
Per 100 g
528 kJ (125 kcal)
528 kJ (125 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 20 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Sukker, fritt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 400k | 1,2 g |
Transfettsyrer | 603 | 0 g |
Enumettede fettsyrer | 400k | 0,9 g |
Flerumettede fettsyrer | 400k | 0,5 g |
Omega-3 | 400k | 0,1 g |
Omega-6 | 400k | 0,4 g |
Kolesterol | 603 | 77 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 603 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 603 | 0,1 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 603 | 0,6 g |
C18:0 (stearinsyre) | 603 | 0,4 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 603 | 0,1 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 603 | 0,8 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 3 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 3 µg-RE | 0 % |
Betakaroten | 400c | 0 µg | |
Retinol | 603 | 3 µg | |
Vitamin D | 603 | 0 µg | 0 % |
Vitamin E | 603 | 0,7 mg-ATE | 5 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 603 | 0,32 mg | 24 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 603 | 0,79 mg | 49 % |
Vitamin B3 (niacin) | 603 | 8,4 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 12,9 mg | 63 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 603 | 0,44 mg | 24 % |
Vitamin B9 (folat) | 701G | 5 µg | 1 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 603 | 3,4 µg | 85 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 400c | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 603 | 9 mg | 0 % |
Kalium (K) | 603 | 370 mg | 10 % |
Natrium (Na) | 603 | 1 150 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 2,9 g | |
Fosfor (P) | 603 | 260 mg | 40 % |
Magnesium (Mg) | 603 | 27 mg | 9 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 603 | 4,4 mg | 40 % |
Kobber (Cu) | 603 | 0,28 mg | 31 % |
Sink (Zn) | 603 | 4,4 mg | 31 % |
Selen (Se) | 603 | 22 µg | 25 % |
Jod (I) | 603 | 6 µg | 4 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0150 | Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR) |
A0794 | Red meat (EUROFIR) |
B1619 | Reindeer |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0151 | Solid |
F0003 | Not heat-treated |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0172 | Smoked or smoke-flavored |
J0106 | Preserved by smoking |
J0142 | Preserved by chilling or freezing |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |