Reinsdyr, kjøtt, tørket, rå
Energi i 100 g
Per 100 g
1 331 kJ (318 kcal)
1 331 kJ (318 kcal)
Porsjonsstørrelse:
Karbohydrat | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Stivelse | 50 | 0 g |
Sukkerarter | 20 | 0 g |
Sukker, tilsatt | 50 | 0 g |
Sukker, fritt | 50 | 0 g |
Fett | Kilde | Mengde |
---|---|---|
Mettede fettsyrer | 400g | 7,2 g |
Transfettsyrer | 10 | – |
Enumettede fettsyrer | 400g | 8,1 g |
Flerumettede fettsyrer | 400g | 0,9 g |
Omega-3 | 322 | 0,7 g |
Omega-6 | 322 | 2,6 g |
Kolesterol | 400g | 200 mg |
Mettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C12:0 (laurinsyre) | 322 | 0 g |
C14:0 (myristinsyre) | 322 | 0,2 g |
C16:0 (palmitinsyre) | 322 | 3,3 g |
C18:0 (stearinsyre) | 322 | 3,2 g |
Enumettede fettsyrer | Kilde | Mengde |
---|---|---|
C16:1 sum (palmitoleinsyre) | 322 | 0,2 g |
C18:1 sum (oljesyre) | 322 | 4,6 g |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Fettløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin A (RAE) | MI0325 | 21 µg-RE | |
Vitamin A (RE) | MI0322 | 21 µg-RE | 2 % |
Betakaroten | 20 | 0 µg | |
Retinol | 400g | 21 µg | |
Vitamin D | 400g | 0,7 µg | 6 % |
Vitamin E | 400g | 0,8 mg-ATE | 6 % |
Vannløselige vitaminer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 400g | 0,68 mg | 52 % |
Vitamin B2 (riboflavin) | 400g | 1,56 mg | 97 % |
Vitamin B3 (niacin) | 400g | 13,2 mg | |
Niacinekvivalenter | MI0421 | 20,5 mg | 100 % |
Vitamin B6 (pyridoksin) | 400g | 0,9 mg | 50 % |
Vitamin B9 (folat) | 400g | 24 µg | 7 % |
Vitamin B12 (kobalamin) | 400g | 13,8 µg | 345 % |
Vitamin C (askorbinsyre) | 400g | 0 mg | 0 % |
Anbefalt dagsinntak (AI)
Mineraler | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Kalsium (Ca) | 400g | 34 mg | 2 % |
Kalium (K) | 400g | 1 140 mg | 33 % |
Natrium (Na) | 400g | 245 mg | |
Salt (NaCl) | MI0120 | 0,6 g | |
Fosfor (P) | 400g | 605 mg | 94 % |
Magnesium (Mg) | 400g | 85 mg | 28 % |
Sporstoffer | Kilde | Mengde | % av AI |
---|---|---|---|
Jern (Fe) | 400g | 17,3 mg | 157 % |
Kobber (Cu) | 400g | 0,25 mg | 27 % |
Sink (Zn) | 400g | 12,4 mg | 88 % |
Selen (Se) | 400g | 40 µg | 47 % |
Jod (I) | 325 | 10 µg | 7 % |
Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.
LanguaL | Klassifisering |
---|---|
A0150 | Meat or meat product (FROM MAMMAL) (US CFR) |
A0797 | Preserved meat (EUROFIR) |
B1619 | Reindeer |
C0268 | Skeletal meat part, without bone, without skin |
E0151 | Solid |
F0001 | Extent of heat treatment not known |
G0003 | Cooking method not applicable |
H0138 | Water removed |
J0116 | Dehydrated or dried |
K0003 | No packing medium used |
M0001 | Container or wrapping not known |
N0001 | Food contact surface not known |
P0024 | Human consumer, no age specification |