Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 82 g
Fett: 10,2 g
Protein: 7,5 g
Karbohydrat: 0,8 g
Energiinnhold
Fett: 73 E%
Protein: 25 E%
Karbohydrat: 3 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 519 kJ (125 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett460h10,2 g72%
KarbohydratMI01810,8 g2%
Kostfiber460h0 g0%
Protein460h7,5 g24%
Alkohol500 g0%
VannMI014282 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325120 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322122 µg-RE16 %
Betakaroten460h33 µg
Retinol460h117 µg
Vitamin D460h0,2 µg2 %
Vitamin E460h0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)460h0,01 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)460h0,3 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)460h0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04211,9 mg9 %
Vitamin B6 (pyridoksin)460h0,1 mg5 %
Vitamin B9 (folat)460h4 µg1 %
Vitamin B12 (kobalamin)460h0,9 µg22 %
Vitamin C (askorbinsyre)460h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)460h206 mg17 %
Kalium (K)460h219 mg6 %
Natrium (Na)460h110 mg
Salt (NaCl)MI01200,3 g
Fosfor (P)460h154 mg24 %
Magnesium (Mg)460h20 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)460h0,1 mg0 %
Kobber (Cu)460h0,02 mg2 %
Sink (Zn)460h0,5 mg3 %
Selen (Se)460h6 µg7 %
Jod (I)3258 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0185Uncured cheese (US CFR)
A0786Uncured cheese (EUROFIR)
B1201Cow
C0244Whey
E0144Semisolid
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0101Lactic acid fermented
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page
460h
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. FoodData Central, 2019. https://fdc.nal.usda.gov/
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: