Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 90 g
Karbohydrat: 5,6 g
Kostfiber: 3 g
Protein: 1,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 67 E%
Kostfiber: 17 E%
Protein: 16 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 145 kJ (34 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett450d0 g0%
KarbohydratMI01815,6 g67%
Kostfiber450d3 g16%
Protein450d1,3 g15%
Alkohol500 g0%
VannMI014290 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse450d0 g
Sukkerarter450d5,6 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten450d0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E450d0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)450d0,04 mg3 %
Vitamin B2 (riboflavin)450d0,06 mg3 %
Vitamin B3 (niacin)450d0,1 mg
NiacinekvivalenterMI04210,3 mg1 %
Vitamin B6 (pyridoksin)450d0,05 mg2 %
Vitamin B9 (folat)MI02327 µg2 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)450d40 mg38 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)450d22 mg1 %
Kalium (K)450d290 mg8 %
Natrium (Na)450d2 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)450d28 mg4 %
Magnesium (Mg)450d13 mg4 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)450d0,9 mg8 %
Kobber (Cu)450d0,14 mg15 %
Sink (Zn)450d0,2 mg1 %
Selen (Se)MI02320 µg0 %
Jod (I)MI02321 µg0 %

Klassifisering

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
450d
Food Databanks National Capability (2021). Food Databanks National Capability (FDNC) extended dataset based on PHE’s McCance and Widdowson’s Composition of Foods Integrated Dataset. Nettversjon, quadram.ac.uk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0232
Imputation of a component from one or more components from related food
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: