Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 71 g
Karbohydrat: 22,2 g
Protein: 4,5 g
Kostfiber: 2 g
Fett: 0,3 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 78 E%
Protein: 16 E%
Kostfiber: 3 E%
Fett: 2 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 483 kJ (114 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI00020,3 g2%
KarbohydratMI018122,2 g78%
KostfiberMI00022 g3%
ProteinMI00024,5 g15%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014271 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000221,4 g
SukkerarterMI00020,8 g
Sukker, tilsattMI00020 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin AMI03250 µg-RE0 %
BetakarotenMI00023 µg
RetinolMI00020 µg
Vitamin DMI00020 µg0 %
Vitamin EMI00020,3 mg-ATE2 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,02 mg1 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,07 mg4 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,7 mg
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,07 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000223 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI00027 mg0 %
Kalium (K)MI0002116 mg3 %
Natrium (Na)MI00022 mg
Salt (NaCl)MI01200 g
Fosfor (P)MI0002140 mg21 %
Magnesium (Mg)MI000260 mg20 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,7 mg6 %
Kobber (Cu)MI00020,18 mg20 %
Sink (Zn)MI00021,9 mg13 %
Selen (Se)MI00021 µg1 %
Jod (I)MI00021 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0125Grain or starch product (US CFR)
A0814Rice or other grain (EUROFIR)
B1375Wild rice
C0133Seed, skin present, germ present
E0150Whole, natural shape
F0014Fully heat-treated
G0014Boiled
H0259Rehydrated
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: