Rødspette, panert, forfritert, fylt, stekt i fett

Energi i 100 g

1 300 kJ (312 kcal)

Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 47 g
Fett: 20,7 g
Karbohydrat: 20 g
Protein: 10,9 g
Kostfiber: 1 g
Energiinnhold
Fett: 59 E%
Karbohydrat: 26 E%
Protein: 14 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 300 kJ (312 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000220,7 g58%
KarbohydratMI018120 g26%
KostfiberMI00021 g0%
ProteinMI000210,9 g14%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014247 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI000218,9 g
SukkerarterMI00021,1 g
Sukker, tilsattMI00020,5 g
Sukker, frittMI00020,5 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032561 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032270 µg-RE9 %
BetakarotenMI0002118 µg
RetinolMI000251 µg
Vitamin DMI00022,5 µg25 %
Vitamin EMI00023,4 mg-ATE28 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,09 mg6 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)MI00021,3 mg
NiacinekvivalenterMI00023,6 mg17 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,09 mg5 %
Vitamin B9 (folat)MI000213 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,5 µg12 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00023 mg2 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000272 mg6 %
Kalium (K)MI0002178 mg5 %
Natrium (Na)MI0002408 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)MI0002132 mg20 %
Magnesium (Mg)MI000219 mg6 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00020,4 mg3 %
Kobber (Cu)MI00020,05 mg5 %
Sink (Zn)MI00020,8 mg5 %
Selen (Se)MI000212 µg14 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0267Seafood or seafood product (US CFR)
A0803Seafood product (EUROFIR)
B1861European plaice
C0175Skeletal meat part
E0152Divided into pieces
F0014Fully heat-treated
G0008Griddled
G0029Deep-fried
H0188Breaded or batter-coated
H0207Filled or stuffed
H0221Fat or oil added
H0319Wheat added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: