Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 45,7 g
Vann: 39 g
Protein: 7,9 g
Kostfiber: 5 g
Fett: 2,6 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 74 E%
Protein: 13 E%
Fett: 9 E%
Kostfiber: 4 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 047 kJ (248 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett2032,6 g9%
KarbohydratMI018145,7 g74%
Kostfiber2035 g3%
Protein2037,9 g12%
Alkohol500 g0%
VannMI014239 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse20343 g
Sukkerarter2032,8 g
Sukker, tilsatt701G0 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten60a0 µg
Retinol500 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E2030,4 mg-ATE3 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)2030,18 mg13 %
Vitamin B2 (riboflavin)2030,11 mg6 %
Vitamin B3 (niacin)2031,1 mg
NiacinekvivalenterMI04212,4 mg11 %
Vitamin B6 (pyridoksin)2030,12 mg6 %
Vitamin B9 (folat)20325 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)200 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)20324 mg2 %
Kalium (K)203163 mg4 %
Natrium (Na)203401 mg
Salt (NaCl)MI01201 g
Fosfor (P)203116 mg18 %
Magnesium (Mg)20325 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)2031 mg9 %
Kobber (Cu)2030,13 mg14 %
Sink (Zn)2030,9 mg6 %
Selen (Se)205 µg5 %
Jod (I)3251 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0178Bread (US CFR)
A0818Leavened bread (EUROFIR)
B1312Wheat
C0155Seed
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0005Baked or roasted
H0256Carbohydrate fermented
H0337Rye added
H0753Yeast added
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
203
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1995. Grønnsaker og brød. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
701G
Aggregert verdi fra forskjellige matvarer
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: