Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 75 g
Protein: 23,5 g
Fett: 2 g
Energiinnhold
Protein: 84 E%
Fett: 16 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 474 kJ (112 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett420h2 g15%
KarbohydratMI01810 g0%
Kostfiber500 g0%
Protein420h23,5 g84%
Alkohol500 g0%
VannMI014275 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse500 g
Sukkerarter200 g
Sukker, tilsatt500 g
Sukker, fritt500 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03250 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03220 µg-RE0 %
Betakaroten420h0 µg
Retinol420h0 µg
Vitamin D420h0 µg0 %
Vitamin E410d0,7 mg-ATE5 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)420h0,53 mg33 %
Vitamin B3 (niacin)420h7,1 mg
NiacinekvivalenterMI042111,4 mg56 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400c0,63 mg35 %
Vitamin B9 (folat)400c25 µg7 %
Vitamin B12 (kobalamin)400c0,8 µg20 %
Vitamin C (askorbinsyre)420h0 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)420h40 mg3 %
Kalium (K)420h390 mg11 %
Natrium (Na)420h89 mg
Salt (NaCl)MI01200,2 g
Fosfor (P)420h290 mg45 %
Magnesium (Mg)420h36 mg12 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)420h7,5 mg68 %
Kobber (Cu)420h0,39 mg43 %
Sink (Zn)420h1,5 mg10 %
Selen (Se)410d13 µg15 %
Jod (I)420h8 µg5 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0217Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
A0795Poultry meat (EUROFIR)
B1251Grouse
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0003No treatment applied
J0142Preserved by chilling or freezing
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification
Z0158Breast (POULTRY MEAT CUT)

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
400c
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10.
410d
Institutet för hälsa och välfärd. Fineli livsmedelsdatabasen, versjon 16 (2013).
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: