Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 85 g
Karbohydrat: 15 g
Fett: 0,1 g
Protein: 0,1 g
Energiinnhold
Karbohydrat: 98 E%
Fett: 1 E%
Protein: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 260 kJ (61 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett1000,1 g1%
KarbohydratMI018115 g97%
Kostfiber500 g0%
Protein1000,1 g0%
Alkohol500 g0%
VannMI014285 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03251 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03221 µg-RE0 %
Betakaroten500 µg
Retinol400e1 µg
Vitamin D500 µg0 %
Vitamin E400e0,2 mg-ATE1 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400e0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)400e0 mg0 %
Vitamin B3 (niacin)400e0 mg
NiacinekvivalenterMI04210 mg0 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400e0 mg0 %
Vitamin B9 (folat)400e0 µg0 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)500 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400e13 mg1 %
Kalium (K)400e21 mg0 %
Natrium (Na)100786 mg
Salt (NaCl)MI01202 g
Fosfor (P)400e5 mg0 %
Magnesium (Mg)400e3 mg1 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400e0,5 mg4 %
Kobber (Cu)200,01 mg1 %
Sink (Zn)400e0 mg0 %
Selen (Se)400e0 µg0 %
Jod (I)3250 µg0 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0276Dressing for food (US CFR)
A0853Spice, condiment or other ingredient (EUROFIR)
B1275Lemon
C0300Juice
E0123Liquid, low viscosity, with no visible particles
F0003Not heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0234Diluted to 15-49% of single strength
H0749White sugar added
J0003No preservation method used
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09.
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: