Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Protein: 21,8 g
Fett: 18,3 g
Karbohydrat: 4,7 g
Energiinnhold
Fett: 60 E%
Protein: 33 E%
Karbohydrat: 7 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 128 kJ (271 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett400j18,3 g60%
KarbohydratMI01814,7 g7%
Kostfiber400j0 g0%
Protein400j21,8 g32%
Alkohol500 g0%
VannMI014255 g-

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI032514 µg-RE
Vitamin A (RE)MI032213 µg-RE1 %
Betakaroten400j2 µg
Retinol400j13 µg
Vitamin D400j0,4 µg4 %
Vitamin E400j0,1 mg-ATE0 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)400j0,83 mg63 %
Vitamin B2 (riboflavin)400j0,24 mg15 %
Vitamin B3 (niacin)400j6 mg
NiacinekvivalenterMI042110 mg49 %
Vitamin B6 (pyridoksin)400j0,47 mg26 %
Vitamin B9 (folat)400j12 µg3 %
Vitamin B12 (kobalamin)400j0,7 µg17 %
Vitamin C (askorbinsyre)400j74 mg70 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)400j11 mg0 %
Kalium (K)400j368 mg10 %
Natrium (Na)400j1 079 mg
Salt (NaCl)MI01202,7 g
Fosfor (P)400j189 mg29 %
Magnesium (Mg)400j24 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)400j1,1 mg10 %
Kobber (Cu)10
Sink (Zn)400j3,4 mg24 %
Selen (Se)400j14 µg16 %
Jod (I)400j2 µg1 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0221Sausage or luncheon meat (US CFR)
A0798Sausage or similar meat product (EUROFIR)
B1136Swine
C0268Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151Solid
F0014Fully heat-treated
G0003Cooking method not applicable
H0172Smoked or smoke-flavored
H0173Salted
H0229Flavoring, spice or herb added, natural
H0306Homogenized or emulsified
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
400j
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2022-05-24. Nettversjon, soknaringsinnehall.livsmedelsverket.se
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)
MI_SUGAR_NO
Sugar calculated as the sum of fructose, glucose, lactose, maltose and sucrose (SUGAR[g] = FRUS[g] + GLUS[g] + LACS[g] + MALS[g] + SUCS[g])

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: