Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Karbohydrat: 40,5 g
Fett: 30,3 g
Vann: 18 g
Protein: 8,1 g
Kostfiber: 3 g
Energiinnhold
Fett: 57 E%
Karbohydrat: 35 E%
Protein: 7 E%
Kostfiber: 1 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 1 972 kJ (473 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
FettMI000230,3 g56%
KarbohydratMI018140,5 g34%
KostfiberMI00023 g1%
ProteinMI00028,1 g6%
AlkoholMI00020 g0%
VannMI014218 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
StivelseMI00020,6 g
SukkerarterMI000239,9 g
Sukker, tilsattMI000236,7 g
Sukker, frittMI000236,7 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI0325155 µg-RE
Vitamin A (RE)MI0322161 µg-RE21 %
BetakarotenMI000282 µg
RetinolMI0002148 µg
Vitamin DMI00022,2 µg22 %
Vitamin EMI00026,5 mg-ATE54 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)MI00020,06 mg4 %
Vitamin B2 (riboflavin)MI00020,29 mg18 %
Vitamin B3 (niacin)MI00020,5 mg
NiacinekvivalenterMI00022,1 mg10 %
Vitamin B6 (pyridoksin)MI00020,06 mg3 %
Vitamin B9 (folat)MI000228 µg8 %
Vitamin B12 (kobalamin)MI00020,4 µg10 %
Vitamin C (askorbinsyre)MI00020 mg0 %

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)MI000292 mg8 %
Kalium (K)MI0002270 mg7 %
Natrium (Na)MI0002234 mg
Salt (NaCl)MI01200,6 g
Fosfor (P)MI0002267 mg41 %
Magnesium (Mg)MI000278 mg26 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)MI00021,7 mg15 %
Kobber (Cu)MI00020,37 mg41 %
Sink (Zn)MI00021,3 mg9 %
Selen (Se)MI00025 µg5 %
Jod (I)MI00029 µg6 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0210Cake (US CFR)
A0821Fine bakery ware (EUROFIR)
B1272Almond
C0133Seed, skin present, germ present
E0151Solid
F0023Heat-treated, multiple components, different degrees of treatment
G0005Baked or roasted
H0136Sugar or sugar syrup added
H0186Egg added
H0231Chocolate or cocoa added
H0262Animal fat or oil added
J0131Preserved by chilling
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
MI0002
EuroFIR recipe calculation procedure
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: