Næringsinnhold

Porsjonsstørrelse:

Energigivende næringsstoffer

Sammensetning
Vann: 55 g
Protein: 28,4 g
Fett: 7,2 g
Kostfiber: 6 g
Karbohydrat: 4 g
Energiinnhold
Protein: 56 E%
Fett: 31 E%
Karbohydrat: 8 E%
Kostfiber: 6 E%
Fett
Karbohydrat
Kostfiber
Protein
Alkohol
Vann
  • Energi i 100 g: 861 kJ (205 kcal)
  • Spiselig del: 100 %

NæringsstoffKildeMengdeEnergi%
Fett3297,2 g30%
KarbohydratMI01814 g7%
Kostfiber420h6 g5%
Protein32928,4 g55%
Alkohol500 g0%
VannMI014255 g-

Karbohydrater

KarbohydratKildeMengde
Stivelse420h3,5 g
Sukkerarter420h0,5 g
Sukker, tilsatt200 g
Sukker, fritt3310 g

Vitaminer

Anbefalt dagsinntak (AI)

Fettløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin A (RAE)MI03252 µg-RE
Vitamin A (RE)MI03223 µg-RE0 %
Betakaroten32918 µg
Retinol500 µg
Vitamin D200 µg0 %
Vitamin E3292,5 mg-ATE20 %
Vannløselige vitaminerKildeMengde% av AI
Vitamin B1 (tiamin)420h0 mg0 %
Vitamin B2 (riboflavin)3290,08 mg5 %
Vitamin B3 (niacin)3290,2 mg
NiacinekvivalenterMI04214,9 mg24 %
Vitamin B6 (pyridoksin)3290,03 mg1 %
Vitamin B9 (folat)32915 µg4 %
Vitamin B12 (kobalamin)500 µg0 %
Vitamin C (askorbinsyre)10

Mineraler og sporstoffer

Anbefalt dagsinntak (AI)

MineralerKildeMengde% av AI
Kalsium (Ca)32936 mg3 %
Kalium (K)32987 mg2 %
Natrium (Na)329653 mg
Salt (NaCl)MI01201,6 g
Fosfor (P)32987 mg13 %
Magnesium (Mg)32925 mg8 %
SporstofferKildeMengde% av AI
Jern (Fe)3291,7 mg15 %
Kobber (Cu)3290,28 mg31 %
Sink (Zn)3291,4 mg10 %
Selen (Se)32932 µg37 %
Jod (I)32910 µg7 %

Klassifisering

Matvarene i Matvaretabellen beskrives ved hjelp av et klassifiseringssystem som heter LanguaL. LanguaL står for “Langua aLimentaria” eller “language of food”. Språket gjør det mulig å gi standardiserte beskrivelser av matvarene.

LanguaLKlassifisering
A0129Refined or partially-refined food product (US CFR)
A0800Meat analogue (EUROFIR)
B1312Wheat
C0236Protein extract, concentrate or isolate
E0001Physical state, shape or form not known
F0001Extent of heat treatment not known
G0003Cooking method not applicable
H0001Treatment applied not known
J0001Preservation method not known
K0003No packing medium used
M0001Container or wrapping not known
N0001Food contact surface not known
P0024Human consumer, no age specification

Kilder

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
329
Svarc, PL, Jensen, MB, Langwagen, M., Poulsen, A., Trolle, E, Jacobsen, J. Nutrient content in plant-based protein products intended for food composition databases. Journal of Food Composition and Analysis, 106(2022). Nettversjon, www.sciencedirect.com
331
Frydenberg, H, Urke EB og Carlsen MH. Sukkerprosjektet 2021-2024. Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap.
420h
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 4.1. (2022). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
MI0120
Salt equivalent calculated from sodium (NACL[g]=2.5*NA[mg]/1000.0)
MI0142
Water by difference (WATER[g] = 100 - PROT[g] - FAT[g] - CHO[g] - FIBT[g] - ALC[g])
MI0181
Carbohydrate, available calculated from sugar and starch (CHO[g] = SUGAR[g] + STARCH[g])
MI0322
Vitamin A-aktivitet beregnet fra retinol og betakaroten (faktor 1/6) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 6))
MI0325
Vitamin A activity calculated from retinol and beta-carotene (factor 1/12) (VITA[µg] = RETOL[µg] + (CARTB[µg] / 12))
MI0421
Niacin equivalents calculated from niacin and tryptophan (NIAEQ[mg] = NIA[mg] + TRP[mg] / 60)

Sammenlign matvarer

<!--! Font Awesome Free 6.4.2 by @fontawesome - https://fontawesome.com License - https://fontawesome.com/license/free (Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License) Copyright 2023 Fonticons, Inc. -->
Forslag: